19 juli 2018

Contact

Veelgestelde vragen

Aangezien wij ook verschillende producten verkopen die wellicht meer aandacht vereisen, klik dan hier of scroll naar beneden en klik vervolgens op productinformatie onder het kopje “Informatie”.

Het kan zijn dat je over je dagelijkse limiet heen zit met contactloos betalen en dat je om die reden dus niet in staat bent om contactloos te betalen. In Nederland ligt dit limiet op €25,-, waarbij dit bedrag weer gereset wordt nadat je een betaling hebt gedaan met je pincode. Controleer voor de zekerheid ook altijd even je saldo en mocht ook dit niet het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Geen zorgen! Aangezien dit product niet is gevallen en dus niet door de automaat is opgemerkt (sensoren), wordt het bedrag automatisch teruggestort naar je rekening. Afhankelijk van je bank, zal dit binnen 1 tot 4 werkdagen duren. Je kan dus zonder problemen nogmaals een aankoop doen!

Uiteraard kunnen wij jullie ook dezelfde service bieden. Wij verwijzen je graag door 24HoursSupply, waar wij hetzelfde concept willen neerzetten voor alle locaties buiten het onderwijs. Onze contactgegevens zijn hetzelfde, dus het is ook mogelijk contact met ons op te nemen via deze website.

Uiteraard kan de klant ook iets aan de plaatsing overhouden. Hierbij moet wel gekeken worden naar de mogelijkheden om uiteindelijk een win-win situatie te creëren voor beide partijen.

SchoolSupply biedt haar service gratis aan waarbij jullie volledig ontzorgd kunnen worden. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het assortiment, storingen en bevoorrading. Uiteraard ligt de eindbeslissing altijd bij de klant.

Load More

Contactformulier

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.


Hoe kunnen we helpen?

Stel gerust een vraag of laat eenvoudigweg een reactie achter.